HUS Testbed

Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA


13.12.2019

Pohjoismainen testbed-yhteistyö: Yhdessä tekeminen luo ratkaisuja

Nordic Proof on pohjoismainen yhteistyöverkosto terveydenhuollon testbed-toimijoille, johon HUS Testbed kuuluu. Nordic Proof –verkostoon kuuluvat HUS Testbedin lisäksi Suomesta Oulun yliopistollisen sairaalan Oulu Health Labs, Danderyds Sjukhuset Ruotsista, Oslo University Hospital Norjasta, Sunnaas sykehus Norjasta, terveydenhuollon IT-ratkaisuihin keskittynyt Nordic Medtest Ruotsista, tanskalainen terveysteknologian tutkimus- ja kehittämiskeskus VihTek sekä Norjasta Norwegian Smart Care Clusteriin kuuluva Norwegian Smart Care Lab.

Nordic Proof tarjoaa yrityksille keskitetyn yhteydenottokanavan pohjoismaisten terveydenhuollon johtavien toimijoiden kehittämis- ja testaustoimintaan, ja Nordic Proof -verkoston kautta kehittämisprojektit ohjataan parhaaseen sopivaan testauspaikkaan.

Nordic Proof partnerit kokoontuivat lokakuussa Oslossa, jossa mukana oli HUS Testbed kehittämispäällikkö Satu Pesola. Ohjelmassa oli yhteisten toimintatapojen kehittämistä, verkostoitumista sekä vierailu Oslon yliopistollisen sairaalan tutkimus- ja kehittämiskeskukseen.

Nordic Proof –verkoston partnereilla oli tilaisuudessa mahdollisuus vertailla toimintojaan, mikä oli hyödyllistä, sillä osa testbedeistä on vasta käynnistetty ja osa toiminut jo kymmenen vuotta. ”Havaitsimme paljon samankaltaisia haasteita toiminnoissamme. Toimintamallien yhdistämisestä keskusteltiin paljon, mutta yhteneväistä toimintamallia on vaikea tehdä testbedien erilaisten rakenteiden takia”, Pesola kertoo.

Pesolan mukaan pohjoismainen verkosto on erittäin tärkeä, koska yksin tekemisen aika on ohi. Vahvuus löytyy yhdessä jakamisesta ja kohtaamisesta. 

 

Tutustu Nordic Proof –verkkosivuihin tästä.

 

 -- np ryhmäkuva (npryhmäkuva.png)

Nordic Proof Partner Meeting osallistujat.VALITSE AJANKOHTAINEN