HUS Testbed

Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA


04.03.2019

SYNOSTE Oy:n raajanpidennyslaite MTV uutisissa

SYNOSTE Oy on suomalainen yritys, jonka tavoitteena on mullistaa luuston epämuodostumien kirurginen hoito älymateriaaliteknologian avulla. Ensimmäinen tuote, SYNOSTE Nitinail, on reisiluun kirurgiseen pidennykseen tarkoitettu täysin kehonsisäinen teleskooppimainen luuydinnaula. Nitinail on tarkoitettu käytettäväksi potilailla, joilla on diagnosoitu alaraajojen useamman sentin erimittaisuus. Hoidossa luu katkaistaan leikkauksessa ja Nitinail implantti asetetaan katkaistun luun luuydinkanavaan. Implanttia pidennetään kotioloissa langattoman energiansiirron avulla, mikä pidentää luuta vähitellen murtumakohdasta. Riittävän hitaasti venytettäessä murtumakohtaan alkaa muodostua uutta luuta.

Nitinailin soveltuvuudesta alaraajojen erimittaisuuden hoitoon on meneillään kliininen tutkimus HUSissa Töölön sairaalassa dosentti, osastonylilääkäri Jan Lindahlin johdolla. Ensimmäisen potilaan alaraajojen erimittaisuus on tasattu onnistuneesti ja nyt seurataan pidennyksen jälkeistä luutumista. Tutkimusta tehdään Suomen lisäksi myös Turkissa.

HUS Testbed oli mukana tutkimuksen alkuvaiheen järjestelyissä. "HUS Testbed auttoi meitä leikkaussalisimulaation järjestelyissä ja yhteistyö sujuvoitti järjestelyitämme huomattavasti.”, kiittää SYNOSTEn tuotekehitysjohtaja Antti Ritvanen.

MTV uutisoi ja esitti ortopedi Jan Lindahlin haastattelun aiheesta 1.3.2019. Katso juttu täältä.

 

VALITSE AJANKOHTAINEN